Szeretnénk előrebocsátani, hogy nem megbélyegzés az, amiről itt szó van, SŐT! Szerintünk minden anya fejében megfogalmazódnak kérdések, kimondva vagy kimondatlanul, mely kérdések egy témakör körül keringenek: Milyen anya vagyok?! Szerintünk minden anya jó, minden anya és apa a gyermeke javát szeretné szolgálni és gondoskodni akár saját erejének és képességének határait is feszegetve. Sok anyától kapjuk azt a visszajelzést, hogy Bababőrönd kezdeményezésünk mennyire segített és milyen komoly kapaszkodókat adott információszerzés és a babavárás során felmerült kérdések megválaszolására - Szívesen segítünk! És nem állunk meg, hiszen az anyaság komoly kihívások elé állít mindenkit a dackorszakok, bölcsőde, ovi választás, iskolakezdés és sorolhatnánk még a példákat, élethelyzeteket.

Szeretnénk megfelelő öniróniával megfogalmazni azokat a fontosnak vélt pontokat és eseményeket egy anya életében, amikor a szorongásokat, kételyeket legyőzve lép egy szülő át saját árnyékán, hoz meg döntéseket és feszeget határokat, saját határait. Szeretnénk, ha a gyermekvállalás és nevelés, életre való felkészítés minden kritikus pillanatában eszetekbe jutna, hogy nem vagytok "szaranyák"!
Fogadjátok írásainkat sok szeretettel!

 

BabaDirect Csapata

 

Rossz anyának érzed magad, akit néha őrületbe kergetnek a saját gyerekei? Íme a feloldozás egy pszichológustól, akinek üzenetét egy blogger anyuka osztotta meg - minden magában kételkedő szülőnek el kellene olvasnia.

Constance Hall, az ausztrál blogger anyuka meglepő üzenetet posztolt a Facebookon. Bejegyzésével jól láthatóan érzékeny pontra tapintott.

A posztot változtatás nélkül közöljük, fontos mondandóját pedig minden szülő figyelmébe ajánljuk!

„Pár hete egy gyerekpszichológus ismerősöm a gyerekeimre nézett és azt mondta: 'Annyira jó anya vagy!'

“Úgy éreztem, mintha elhallgatnék egy hazugságot, ezért így válaszoltam: "Nem érzem úgy, hogy jó anya lennék. Őrületbe kergetnek a gyerekeim, elveszítem a fejemet, és éjjel amikor lefekszem, azon tűnődöm, hogy vajon honnan lesz másnap türelmem hozzájuk.

Erre olyasmit válaszolt, amit nem tudok kiverni a fejemből:”

pexels karolina grabowska 4471315

'A babák sírnak, így kommunikálnak. A tipegők visítoznak, a gyerekek nyafognak, a kamaszok elégedetlenkednek. Az anyukák pedig az orruk alatt káromkodnak egyet, mielőtt válaszolnának. Így kommunikálunk.

De tudod mit, Con? Ez jobb, mint a csend. Egy ház tele üvöltöző gyerekekkel, dacos tinikkel és olyan szülőkkel, akik minden kérést és kérdést meghallanak - na ez az egészséges számomra. Ami miatt aggódom: a néma gyerekek, a megrémült totyogók, a kamaszok, akik nem mennek haza, a szülők, akik nem kommunikálnak a gyerekeikkel.

És nem kergetnek őrületbe a gyerekeid, mert már amúgy is őrült vagy. Ezért vannak.'

Ettől újra jó szülőnek éreztem magam. Végy egy mély levegőt: te is jól csinálod."

 

Forrás: Constance Hall / Facebook - csaladinet.hu

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.