Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Te is így érzed? Most már tényleg el kell kezdenem!

Sírás, ijedelem – ezek törnek elő belőlünk, ha komolyabb betegség ér bennünket vagy családtagjainkat, barátainkat – a legszörnyűbb mégis az, ha gyermekeink szenvednek.

Válts időben, hogy ezeket se Neked, se családodnak ne kelljen megélnie!

Tetszik vagy sem, sajnos tény, hogy a modern orvoslás a betegséget nem a gyökerénél, hanem a tüneteinél fogva kezeli.

A betegség azonban nemhogy nem a tünetnél, vagy az azt okozó bacilusoknál, vírusoknál, elváltozásoknál kezdődik, hanem ott, ahol megbomlik a szervezetben az az egyensúly - az az egyensúly,  ami a szervezetünk védelmi vonalának alapját képezi.

Mivel az egyensúly – hiába lesz azonos majd a betegség tünete – máshol bomlik meg minden emebernél, elvileg egyedileg kellene kezelni minden helyzetet, azaz egyénre szabva megtalálni, melyik az a pont, ami erősítésre szorul a szervezetben, hogy fel tudja venni a harcot a kialakuló betegséggel szemben.

Tehetünk vajon magunk is lépéseket? Mindenképpen!

A lelki egyensúly nagyon fontos, de sokat tehetünk az étkezésre való odafigyeléssel is. Ha nem is egyszerre alakítasz át életedben mindent, lépésről lépésre haladva is nagyon sokat tehetsz magadért és családodért.

Képzeld csak el, milyen fantasztikus dolgot adsz gyermeked kezébe, akinek már nem kell a Te küzdelmeidet átélnie - hiszen alapvetően az egészséges, pozitív élethez szokott! Számára, már ez lesz a természetes :-).

Válassz az alábbi listából kedvedre minden nap egyel többet - vag lépj tovább akkor, amikor a kiválasztott pont már könnyedén megy !

 

1. Alvás, az egészség kezdete – szervezeted akkor képes megfelelően helytállni, ha nem folyton a tartalékokat kell felhasználnia, hanem mindig van lehetősége feltölteni az energiaraktárakat. Ha folyton fáradtnak érzed magad, szervezeted ételből akarja az energiát pótolni, de sem annak rendes emésztéséhez, sem többi tennivalódhoz nem lesz elég energiád, ha még annak a kevésnek is meg kell oszlania. Ez így, egy ördögi kör. Kezd egy picit több pihenéssel. Nem baj, ha baba mellett vagy hazaérve szükségét érzed egy alvásnak. Idővel nő az energiaszinted és kevesebb pihenés is elég lesz.

 

2.A mindenhol hallható alap – add fel a cukrot!

Ha akarom, megtalálom az általánosan használható helyettesítőjét. Nem egyszerű és valószínűleg többe is kerül pár hozzávaló, de ha a gyógyszerek árát nézzük, mindenképpen az egészség lesz hosszú távon a kifizetődőbb.

Ha a cukor kiváltásától ódzkodsz, gondold végig, mi mindent táplál a cukor: a zsírsejtjeidet, a rákos sejteket, tönkreteszi az érfalat - és ezzel a szervezeted egyik alapkövét, a keringést veszélyezteti.

Persze mondhatod, hogy a mesterséges édesítők pedig mérgek – a válaszom: a cukor is az. Kifogást kereshetünk, de ha a végső cél a teljesen egészséges táplálkozáson belül a valódi ízek megismerése, idővel (mivel túl édesnek fogsz érezni dolgokat), kevesebb édesítőt használsz, talán el is hagyod a legtöbb esetben – és maradnak a tiszta ízek. Ahol lehet (sütiben, krémekben akár) banánnal is édesíthetsz – és persze ne feledkezzünk meg a mézről sem.

 

3. Finomított alapanyagokból készült ételek kerülése – üres, semmire nem jó kalória – kiváltása persze a teljeskiőrlésű termékek ízének megszokását igényli. Ami viszont érdekes, hogy idővel már nem is ízlik egy sima lisztes étel annak, akinek a szervezete átállt az értékes tápanyagokat tartalmazó termékekre.

 

4. Tejtermékek helyettesítése – nagyon meggondolandó minden állati eredetű – ezekre allergiás a legtöbb ember – talán nem véletlen. Valami oka van annak, hogy a szervezetünk tömegesen tiltakozik ezek ellen. Nyákképzők, így náthás, köhögős időszakban abszolút kerülendők. Növényi tejekkel, alapanyagokkal kísérletezve hamar megtalálható a megfelelő ízvilág mindenben. És nem is kerül borzasztóan sokba, ha magad készíted el megvakból a növényi tejeket, tejszíneket, liszteket.

 

5.Le a gyulladásos folyamatokkal – mikor még észre sem vesszük, már akkor is van valamiféle pici gyulladás a szervezetünkben, amiből, ha nem tud megbirkózni vele immunrendszerünk, a betegség lesz. Köszönhető ez a minket körülvevő világnak, amit nem tudsz kiküszöbölni, megkerülni, magadat azonban felvértezheted, hogy szervezeted akár maga is vissza tudja fordítani a gyulladásos folyamatokat. Az omega 3 zsírsavat tartalmazó élelmiszerek kiváló társak ebben.

 

6. A halál a vastagbélben kezdődik – nem hiába a mondás, hiszen beleink állapota határozza meg, hogy mi képes felszívódni a vitaminokból, tápanyagokból. Probiotikumok, sok zöldség, fermentált (savanyított) élelmiszerek fogyasztásával sokat tehetünk magunkért és a húslevest is be kell iktatni a bélrendszer egészségének biztosítása érdekében.

 

7. Maradj távol a vegyszerektől – nem csak a durva növényvédő szerek vagy ételekben található adalékanyagok lehetnek a probléma alapjai, hanem a háztartásban található dolgok is. Amit lehet, érdemes természetes tisztítással megoldani, gőzzel fertőtleníteni.

 

8. Lásd meg mindenben a jót – minden rosszban van valami jó és ez így is van. Ha más nem, hát az hogy tanulsz belőle. Próbáld ki – szinte leszívja az energiádat, ha mindenben csak a rosszat látod. Találj tudatosan legalább 10 dolgot,(akár a rosszban is jót, szándékosan keresd), naponta. Idővel már megszokássá válik -egy olyan megszokássá, ami mosolyt csal az arcodra.

 

Mire számíthatsz még?

Jobban fogod érezni magad a bőrödben – és nem csak azért, mert több energiád lesz, hanem azért is, mert tudod, hogy megteszed, amit csak lehet.

Közelebb kerülsz a természethez – szinte automatikusan kezdi az ember a természetes étkezésen keresztül az is figyelni, hogy mikor minek van szezonja, hogyan lehet sokoldalúan hasznosítani úgy a dolgokat, hogy abból minél többet hozhassunk ki.

A témával kapcsolatban automatikusan találtok egymásra olyan emberekkel, akik hasonló utat kezdtek el, vagy már követnek – így sok dolgot már nem magadnak kell kikísérletezned.

Hogy az új ízvilág miatt mindenki különlegesnek fogja tartania a főztödet, akárkit is látsz vendégül.

Hogy az átlagnál egészségesebben fogod megélni az évszakokat, bármilyen vírus is tomboljon körülötted.

Hogy gyermekeidnek, unokáidnak az egészség útja lesz a természetes. Ha gondolkozol rajta, hogy magadért elkezdd-e, kezd el értük, így már biztosan megéri belevágni ;-).

 

 

Baba Direct

Kapcsolat