Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Nyaraljunk a babával?

 

Babánk életének első nyaralását mi szülők hihetetlen izgalommal várjuk. Új szituáció ez, ezért szeretnénk mindent, de mindent megadni gyermekünknek.

Minél melegebb van, annál inkább vonzódunk a strandok, fürdők világához -, de vajon a kicsik is épp úgy élvezik a nyarat, mint mi?

Ha nyár, akkor nyaralás, ha nyaralás, akkor pedig pancsi! Mindenki igyekszik vízpartra, de legalább medence közelébe jutni, hogy végre nagy vízben lubickolhasson a baba - hiszen annyira szeret fürdeni!

Azonban a nyaralás örömét tönkre teheti a gyerkőc hirtelen, legtöbbször éjszaka érkező hányós, hasmenéses, lázas betegsége, mely nem egy esetben kórházi kezeléssel végződik, - a pocsék szabadság mellett biztosítva egy jó adag lelkiismeret furdalást a szülőknek.

De mire figyeljünk, hogy a nyár ne legyen betegséggel megpecsételve?

Az ember azt gondolná, akkor tesz jót gyermekével, ha olyan helyre viszi, ahol elvárható, hogy a víz minősége kifogástalan legyen, így sok család dönt wellness üdülés mellett.

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy akármennyire is fertőtlenítik megfelelően a szállodák vizeit, egy bizonyos egészségügyi határérték felett nem klórozható tovább a víz, a kórokozók pedig nem kérdezik meg, hogy szaporodhatnak-e benne…

Minél melegebb van, annál többen hűsölnek vízben és annál több szennyeződés jut adott, a természetes tavakhoz, folyókhoz képest kis vízmennyiségre. Ennek köszönhetően pedig elővigyázatosság ide, tisztaság oda, a babák ilyen széles spektrumú, számukra teljesen új baktériumflórával legtöbbször nehezen birkóznak meg.

Ha a „több víz, kevesebb baci” elvén természetes tavaink egyike mellett döntünk, a jó gondolatmenet ellenére még mindig előfordulhat, hogy bőven akad kisbabánk számára ismeretlen „anyag” a tó vagy folyó medrében.

A tavak esetében nagy segítség lehet azonban a hőmérséklet.

23-24 fokos vízben még annyira vígan nem, 25 fok felett azonban már boldogan szaporodnak a nem kívánatos elemek. Így akármennyire is vonzó a 40 fokos hőségben a 27-28 fokos tó, nem biztos, hogy jó döntés lesz.

Mi lehet a jó megoldás?

Ha mindenképpen természetes vízben szeretnénk a nyári pancsolás örömeit megismertetni gyermekünkkel, akkor a legjobb, ha a víz öntisztulási képessége miatt tiszta folyóvizet vagy tengert, óceánt választunk úticélnak. Bár hidegebb lesz, mint, ha egy tavat keresnénk fel, a víztömeg lendületes mozgásának köszönhetően mégis, ha belekerül valami, az ugyanazzal a lendülettel tovább is halad, így ezekben a víztípusokban van a legkisebb esély arra, hogy a kórokozók jelentős elszaporodásuk miatt akár megbetegedést is okozzanak.

Ha viszont nagyon őszinték akarunk lenni, a legkisebbekkel a legjobbat akkor tesszük, ha az első 1-2 évben akár vízpartra, akár strandra is magunkkal visszük felfújható kis medencéjüket, amibe tiszta vizet töltve biztonsággal pancsolhat.

Figyelni már csak arra kell, hogy egy óvatlan mozdulattal ne váljon feleslegessé minden igyekezet – ha bemegyünk a vízbe, legyen rá gondunk, hogy a mi bőrünkről se nyalhassa le a csillogó cseppeket szemünk pici fénye.

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat