Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Unod a szokványos dekorációt? Készítsd el ezeket!

 

Nyúl, tojás, csibe figura egy kosárban; festett, műanyag és hungarocell tojások barka ágon lógva – szép-szép, de szinte minden háztartásban egyforma dolgokba futsz bele. Vágyunk az egyedire, hogy kicsit különlegesebb legyen az ünnep, de a boltok polcain vagy méregdrága megoldások sorakoznak, vagy csak az évről-évre megmaradó, szokásos dolgokat.

Kézzel készítésbe sokan azért nem vágnak bele, mert tartanak a „gagyi” érzésétől és valljuk be, ha valamibe márt több órányi melót fektetünk, akkor annak szeretnénk a teljes ünnepkör vagy akár évszak alatt, netán jövőre is gyönyörködni.A következő 10 ötlettel biztosan kitűnik majd otthonod a többi közül 😊!

1.Tojás-váza

Kevésbé törékeny és méretében is nagyobb a kacsa vagy liba tojása egy normál tyúktojáshoz képest, szép fehér színe pedig csodaszép látványt nyújthat – főleg az ablakan.

A váza elkészítésekor a tojások tetejét kell csupán megtörni és akár szabályos, akár szabálytalan alakban eltávolítani úgy, hogy vizet téve bele, meg tudja tartani a néhány szálas kis csokrokat. A tavasz színeit a tojásokra ragasztott szalagok adják, melyeket különböző hosszúságban a karnisra erősítve mér el is készítettük az egyik leglátványosabb dekorációt.

2.Kapaszkodó nyuszi

Kapaszkodhat bármire, így jól mutat akár a terített húsvéti asztal egyik táljának szélén, egy vázán vagy a konyhaszekrény ajtaján mászva. Meghajtott mancsai tartják fent - mi levegőre száradó gyurmából készítettük el, de tökéletes megoldás lehet a szódabikarbónás alapanya vagy a só-liszt gyurma is. Ha pedig időd engedi, vastagabb filc anyagból is készülhet, ebben az esetben a mancsok formáját vizesen tudod kialakítani, megszáradva megtartják azt.

3.Egy pohár hangulat

Nagyobb borospohár esetén szépen mutat, ha kisebb csoki vagy egyéb anyagból készült tojás kerül natúr vagy akár a tavasz színeit viselő rafiára. Ha viszont méretesebb vázába teszed a tojásokat, akkor jobban mutat, ha a tojás normál méretű lesz.

4.Báránybőrbe bújt csokitojás

Ez a dekoráció társainál kissé időigényesebb, de a látvány bőven kárpótol majd mindenkit. Nem romlik sem a csoki, sem az íróka, sem a marcipán, így akár egész tavasszal (ha csak fel nem falja valaki) díszítheti asztalodat. Bundája nem más, mint a mézeskalácshoz használt máz vagy más nevén íróka – a megfelelő sűrűségben, hogy a kanyarintott formát megtartsa.

5.Nyulambulam fakanál

Akár bábként, akár virág mellé fúrva is jól mutatnak ezek a kedves fakanál nyulak – sőt, akár tojás helyett ezt is kaphatják a kis locsolók ajándékba 😊.

6.Nyuszi ül - az asztalon

A tojásnak akár gyorsan nyuszi arcocskát is kanarinthatunk, de tökéletesen fest úgy is, ha csak szalaggal átkötött nyuszifüleket kap. Akár ezzel az egy dekorációval is mesésen húsvéti hangulatúvá varázsolhatod terített asztalod!

7.Ha sok a locsoló és svéd az asztal

Higiéniai és takarítási szempontból sem utolsó megoldás az, ha a terített svédasztalon az evőeszközök külön csomagolva répára hajaznak. Zöld készlettel és narancs színű szalvétával pikk-pakk, újabb egyedi színfolt lehet ez is a konyhában.

8.Gyöngyös tojás – mesés hangulat

Mintha egy hercegnő lakosztályába lépnénk, olyan mesés hangulatot varázsolhatsz ezekkel a ragasztott gyöngyökkel díszített tojásokkal.

9.Nyuszis reggeli

Hogy milyen tésztából készül a nyuszi, az szinte teljesen mindegy, a lényeg a reggeli hangulata. Lehet sós vagy édes kifli, esetleg házi készítésű kakaóscsiga, briós, de akár sima kalács tésztája is az alap – az ünnephez a forma igazodik, ami a nyuszin kívül lehet csibe, tojás vagy barika alakra is formázva.

De persze a legfontosabb a gyerekek öröme, amit a sok közös készülődéssel szerzett élménynem köszönhetően biztosan hatalmas lesz!

Egy darabig én is azt hittem, az a legfontosabb, hogy az ünnep világbajnok szépségű legyen az otthonomban és az asztalomon is egyaránt – aztán rájöttem, hogy ezt a szépet nem az elkészült dolgokban fogom megtalálni, hanem - legyen akármilyen is az apró kezek segítette „mű” kinézete végül, a valódi szépséget az Ő pici szívükben találom meg.

10.Zokninyúl

És az elmaradhatatlan Húsvéti elem: a nyuszi - tündéri ajándék lehet és bármely gyerkőc kedvencévé válhat akár a kislány, kisfiú formában ez a nyuszi figura (lány nyuszinak tolból akár szempillát is ragaszthatunk). Néhány öltés, egy kis tömőanyag, gomb szemecskék – és már kész is az új puha kedvenc. Ruhát pedig annyit adsz rá, amennyit csak szeretnél, sőt! Az ajándékozás után a gyerekekkel együtt akár egy egész ruhatárat is készíthettek a kis barátoknak 😊!

képek forrása: www.pinterest.com és saját képek

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat