Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Szépségápolás várandósság alatt - Mit szabad és mit nem?

 

Ha egyszerűen akarnám megfogalmazni, azt mondanám – többet, mint hinnéd és kevesebbet, mint gondolnád. Minden attól függ, előtte mit jelentett eddig számodra a megszokott szépségápolás.

 Vannak dolgok, melyeken egyáltalán nem kell változtatnod és lehetnek olyanok is, melyek alaposabb átgondolást igényelnek, amennyiben eddig hozzátartoztak hétköznapjaidhoz.

 

A haj ápolása

Hajmosás

A vitaminoknak köszönhetően általában erősebb, dúsabb lesz a haj, a hormonoknak köszönhetően azonban fokozott faggyútermelődéssel is lehet számolni. Így a végeredmény dús lobonc, gyakori hajmosással.

Hogy nem károsodjon, a napi mosásra kifejlesztett, kímélő samponok közül választva tehetsz legtöbbet hajadért.

Festés, dauerolás

Nem tudni, milyen mértékben szívódnak fel a festékekben lévő és dauerhoz  használt vegyi anyagok a szervezetben, de erős vegyszerekről van szó – hiszen gőzük fojtó. Egy biztos, ami az anyának nem jó, az a babának még kevésbé, így ha lehet, legalább az első 12 hétben kerüld legalább a dauert – a festést pedig amennyire csak lehet.

 

Köröm, műköröm

Van, aki akár a körmök festését is betiltaná, ennyire azonban nem veszélyes a helyzet. Bár a körömlakkokra is vonatkozik az, hogy a bennük lévő vegyi anyagok felszívódásának mértéke nem ismert, ami biztos, az az, hogy a műköröm készítésénél használt ragasztók és oldószerek belélegzése nem túl egészséges a kismama számára –így a babának sem.    

 

Kozmetikai kezelések, szőrtelenítés

A kozmetikai kezelések során szerencsére egyre inkább a természetes szépségápolás lesz fontos mindenkinek, így természetes alapanyagokat használva nem kell lemondanod szinte semmiről - még a gyantás szőrtelenítésről sem.

Amit viszont felejts el, azok az elektromos és ultrahangos kezelések.

 

Smink

Nincs olyan vizsgálati eredmény, mely azt mutatná, hogy a sminkszerek használata bármilyen hatással is lenne a baba egészségére.

Ha bőröd szebb várandósságod alatt, mint valaha, akkor nem éri meg smink mögé rejteni.

Ha viszont azok közé tartozol, akik sosem látott bőrproblémákkal küzdenek a várandósság alatt – a smink sajnos a pórusok eltömítésével csak ront a helyzeten.

Ha mégis úgy döntesz, hogy szükséged van rá, esténként mindenképpen távolítsd el, hogy éjszaka bőröd szabadon lélegezhessen.

Ne aggódj, ahogy jött, úgy el is múlik minden bőrprobléma a hormonháztartás helyreállásával babád születése után.

 

Masszázs

Ha van olyan masszőr, akinek tudásában megbízol, egyre jobban fáradó gerinced, hátizmaid és lábaid számára igazi felüdülést jelenthet egy lazító masszázs – egy szabály van – azonnal szólj, ha valami akár a legcsekélyebb mértékben is érzékeny terület! Mindenképpen jelezd számára, ha még nem látszik, hogy várandós vagy – fontos tudnia ahhoz, hogy hol milyen intenzitással masszírozhat. Érdemes lehet kipróbálni a kifejezetten kismamás számára kifejlesztett kismama masszázst.

 

Szolárium, napozás

Elvileg nem tiltott, gyakorlatilag viszont igen ellenjavallott. Babád számára a magzatvíz hőmérséklete tökéletes – szolárium, napozás esetén viszont a hőmérséklet könnyen megemelkedhet – ez pedig káros lehet babádra nézve.

 

Szauna

A szoláriumhoz és napozáshoz hasonlóan akár kedvezőtlen mértékben is emelheti a magzatvíz hőmérsékletét, nagyobb veszély rejlik viszont benne a hirtelen folyadék és só veszteség miatt. Ez nem csupán azért baj, mert a kismama só és folyadékháztartása nagyon fontos a baba számára is, hanem azért is, mert a hirtelen veszteség akár ájuláshoz is vezethet – ami többnyire eséssel jár. Egy rossz esés következményeibe pedig jobb bele sem gondolni. Nem éri meg.

 

Kádfürdő

A már sokat emlegetett hőmérsékletemelkedésen túl a fertőzésekre való nagyobb fogékonyság miatt a várandósság elején és végén nem ajánlott.

 

Bőrelszíneződések – leginkább arcon, de lehetnek bárhol (schüssler sók!!)

A hormonális változások a zsíros bőr mellett okozhatnak egyéb zavarokat is – ezek közül a leginkább szembetűnő a pigmentációs zavar, vagy májfolt. Kisebb-nagyobb területet érinthet és hol máshol is lehetne a leggyakoribb, mint az arcon. Hogy elmúlik-e, az alkati kérdési. Van, akinél hamar eltűnnek az elszíneződések, van, akinek csak évek múltán és van, akinek örökre meg kell barátkoznia velük.

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat