Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Változó szerep , változó viszony!

 

 

 Hogy változik-e a párkapcsolat egy baba érkezésével, arról sokaknak sok féle véleménye van.

A két legjellemzőbb  vélemény az, hogy valaki szerint minden megy tovább, ahogyan korábban volt, más szerint pedig fenekestől fordul fel az élet. 

Változik-e az élet?

Természetes, hogy változik, hiszen már nem ketten, hanem hárman éltek együtt, az időtöket pedig nem szabadon, hanem babátokra való tekintettel osztjátok be.

Bárhová is mentek, többnyire veletek lesz a picúr is, akinek igényei sokszor felülírják a terveket.

Mivel akár a házimunka is szervezést igényelhet – még otthon is többszörösébe telhet elvégezni bármilyen tevékenységet.

És még hosszan sorolhatnám – így az biztos, hogy egy darabig semmi sem tud a régi kerékvágásban menni.

Viszont, ha minderre felkészültök és elérkezik „fenekestől felfordulás” ideje, akár nevetve ismerhetitek fel az állapotot, na igen, itt tartunk most.

    

A változtatás hatalmas lehetősége

Szuper dolog azonban ebben a káoszban az, hogy új rendszereket, szokásokat alakíthattok ki.

Megszabadulhattok minden olyan korábbi, rossz beidegződéstől, amit majd babátoknál sem szeretnétek látni (pl. szennyest, hogy kevesebb legyen a kupi, rögtön a tartóba is tehetitek, ha eddig nem sikerült, így egy éves kora körül már babácska is így fog tenni, ez lesz számára a természetes)

Változó rend(szer)

Első babánál sohasem abból indulj ki, hogy vannak olyan szuperenergiával rendelkező anyák, akik 3-4 gyerek mellett is rendet tudnak tartani, a gyerekekkel játszani vagy már tanulni, mindig van meleg étel az asztalon, dolgoznak és még a kapcsolatuk is rendben van – nem lehetetlen – egyet azonban ne felejts el:a 3.4. gyerkőchöz érve már olyan rutinnal rendelkeznek, ami verhetetlen!

Egy gyerkőcnél: kitapasztalod, mi, hogyan megy, vagy nem megy – de ahhoz szépen végig kell próbálni minden lehetőséget. Igen, időigényes lesz.

Két gyerkőcnél már nem kell a próbálgatásra időt fecsérelni, de új időbeosztást tanulni, azt igen.

Harmadik és sokadik gyerkőcnél pedig már „csak” a megfőzött étel, a kimosott ruha mennyisége és a lehetséges megbetegedések száma növekszik – nem beszélve a sok boldog pusziról és pillanatról, amit a sok erőfeszítésért, átvirrasztott éjszakáért és a tőletek kapott szeretetért adnak gyermekeitek cserébe.

Változó kapcsolat

Bármennyire is ismered párodat, mindketten tartogattok ezernyi meglepetést a másik számára. Ahogyan a babára néz, ahogy játszik vele, ahogyan vigasztalja – mind-mind újabb lehetőség arra, hogy újra és újra beleszeressetek egymásba, hiszen ezek hihetetlenül sok érzelmi energiát tartalmazó, szívmelengető képek. Ha viszont párod kihúzza magát mindenből – szintén lehetőségetek van odafigyelve egymásra átbeszélni, hogy vajon miért nem találja helyét az új életetekben; miért nem érzi még a szülői szerepet; vagy esetleg csak megijedt attól, hogy már többé nem kaphatja vissza a régi életét? Fordítsatok időt ezekre, hiszen ennek hiányában az elhanyagoltság érzése törést is okozhat kapcsolatotokban, amit nem minden esetben könnyű helyrehozni.Mindkettőtöknek meg kell érteni, hogy változik a másik – de mindketten egy harmadikért és egymásért változtok meg. Könnyű elcsúszni ezen a téren, hiszen anya babával van elfoglalva, apa pedig igyekszik nem láb alatt lenni, így mindketten ezt érezhetitek, elhanyagol a másik.

Sokszor elég csak egy ölelés, hogy tudjátok, bármi is van, mindig ott vagytok egymásnak.

Figyeld meg magad – vajon mennyire változtál? Így képzelted el magad? Milyennek lát a párod? Olyasmiket is mondhat akár, amit Te nem is veszel észre. Érdemes időnként leülni és beszélgetni ezekről is– hiszen, ahogy növekszik gyermeketek, új és újabb helyzetekben kell helytállnotok – együtt, egyért és egymásért, minden esetben. Akár azt is mondhatjuk, hogy a szülővé válásnak soha nincsen vége. Onnantól, hogy gyermeketek született, folyamatos változás, tanulás az élet, amire ha nyitottan, de leginkább kreatívan reagál az ember, sosem problémákkal és gondokkal, hanem megoldandó feladatokkal és választási lehetőségekkel fog találkozni. Hogy az élettől kapott szituációkat hogyan oldjátok meg, csak rajtatok áll.

Változó értékek

Mielőtt elkezdenél bármit is hiányolni, tudd, hogy semmit sem veszítesz el és semmiről nem kell lemondanod! Csak máshol és máskor lesz helye és ideje az eddig hétköznapi dolgoknak az életetekben.

Egy mozi, egy kettesben töltött óra vagy hétvége - mind szervezés kérdése.

Ami viszont hatalmas dolog: mindezeknek olyan értéke lesz, hogy minden egyes másodpercét meg akarjátok élni.

Persze mindennek ellenére lehetnek olyan időszakok, amikor rossz passzban vagytok és a változásokat lemondásként vagy nem várt, nyűgös dologként élitek meg. Ilyenkor  álljatok meg egy pillanatra... Vajon azt is észrevettétek, mennyi csodát kaptatok a változásokért cserébe?

Egy csepp vízről lehet, hogy le kellett mondanotok ugyan – de tengert kaptatok helyette.

 

 

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat