Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Karácsonyra rend lesz! 1.

Karácsonyra rend lesz!  1.

Szeretnéd, hogy idén ne ússz el a karácsonyi teendők rengetegében?

A karácsonyt mindannyian tökéletesnek, csillogónak, mosolygósnak képzeljük el, ahol mindenki szép

, az ünnepi fogás pedig a feldíszített asztalon illatozik. Valójában pedig szinte minden teendő az utolsó hétre vagy napokra marad, a bevásárlás nem mindig sikerül tökéletesen, ezért lehet, hogy változtatni kell a tervezett vacsorán, a lefolyó is biztosan ilyenkor dugul el és örülünk, ha egyáltalán a gyerekekre van időnk csinos ruhát adni – mi pedig éppen csak kutyafuttában lezuhanyoztunk. Persze minden évben megfogadjuk, hogy jövőre ez teljesen másként lesz, mégis újra és újra a rohanás közepén állunk, a karácsony pedig kész rémálom, ahol az ünnepek végéreérve nemhogy újult erővel kezdhetjük az új évet, hanem fáradtabban rogyunk össze, mint valaha.

Hogyan lehet valóban varázslatos az ünnep?

Ha velünk tartasz és sikerül betartani néhány apró szabályt, nemhogy karácsonyig, de akár örökre képes leszel rendet tartani a lakásban!

Mikor kezdjem?

Most. A novemberi hónap tökéletesen alkalmas arra, hogy az alapvető előkészületeket megtedd és kapkodás nélkül, átgondoltan készíthesd fel a lakás minden pontját az ünnepre.

Még arra is van idő, ha esetleg picit nagyobb átalakításokat tervezel – új polc, néhány felfúrt növénytartó, stb.

Néhány alapvető szabály

>Ha nagyobb rend érzetet szeretnél, az első és legfontosabb, hogy minél kevesebb dolog legyen a földön. Kezdd azzal, hogy amit fel tudsz tenni polcra, falra vagy plafonra (pl. növények), azok helyét kitalálod, ha esetleg fúrni kell hozzá, akkor pedig eltervezed, hol mutatna a legjobban.

 • Plafonról lógó növényekkel, tárolókkal nagyszerűen tudsz játszani a térrel
 • Ha van szabad falfelületed és alig férsz a zöldektől, akár növényfalat is tervezhetsz – így rengeteg helyed felszabadul a lakásban és egy dekoratív elemmel (növényfal) szinte újjávarázsolhatod a szobát. Ehhez elég fali kaspókra cserélni a mostaniakat
 • Ha van lehetőséged arra, hogy a polcos szekrényt falra szerelhető polcokra cseréld, sokkal levegősebb és tágasabb teret kapsz és egyben a szekrény alapterületével megnő az alapterület is
 • A számodra feleslegessé vált dolgok másnak még hasznosak lehetnek – így karácsony előtt pedig cipősdobozba téve leadhatjátok a gyűjtőpontokon a kincseket. Minél „szőrösszívűbben” válogatsz a megunt dolgokat tekintve, annál tovább tart majd, míg újra felhalmozódik, azaz annál tovább tart majd a rend is. Legyen az játék, ruha vagy dísztárgy, ami nektek már nem kell, másnak talán ezek lesznek a legszebb ajándékok. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen program mennyire jó alapot ad ahhoz, hogy a szeretetről, az ajándék értékéről és az adás öröméről beszélgessünk a gyerekekkel. Vigyétek együtt a becsomagolt dobozokat a gyűjtőpontokra – a karácsony előtti hangulatba öltöztetett város is szuper ráhangolódás lehet az ünnepekre!

Rendezendő helyiségek

November 4 hetére oszd be, mikor, melyik helyiséget, vagy kisebbek esetén helyiségeket teszed tökéletesen rendbe. A nagyobb munkákat hagyd hétvégére, a többit pedig a hétköznapokra is betervezheted.

Ha nem egyben csinálod az egész lakásban, akkor akár az ablaktisztítás is kész lehet pikk-pakk, egy-egy szobában. Helyiségek listája (bővítsd/szűkítsd a saját lakásotoknak megfelelően) :

 1. Nappali
 2. Gyerekszoba / háló
 3. Fürdő / WC / előszoba
 4. Konyha

Teendők minden helyiségben:

 • a sorrenden a feladat mértékét tekintve változtass bátran, ez a teendők gyűjteménye csupán, hogy biztosan minden meglegyen:
 1. zárt fiókok, szekrénybelsők rendezése, felesleges dolgok kiválogatása
 2. nyitott, üveges (látható területek) polcok rendezése, felesleges dolgok kiválogatása
 3. növények rendezése, át-/szétültetése (ha még nem történt meg), az elajándékozhatók elkülönítése (szomszédnak, iskolába, bölcsibe, oviba bevihető)
 4. ablaktisztítás
 5. pókhálózás
 6. kárpittisztítás (bútor, szőnyeg, padlószőnyeg)
 7. alapos padlótakarítás

Hogy tarthatom fenn a kész rendet?

Napi 10-20 perc (szétpakoló gyerekek számától függően) alatt minden este kerüljenek a dolgok a helyükre. Ha nem így történik, a következő heti feladatok rovására elcsúszhat az időzítés.

Fontos, hogy a lakás rendjének kialakításával novemberben elkészüljünk, decemberre bőven lesz még teendőnk ! Bármelyik helyiséggel is kezded a rendrakást és bármilyen sorrendben is végzed a teendőket, a lényeg, hogy minden készen legyen.

Töltsd le hozzá november 4 hetére szóló kártyáinkat, hogy akár a hűtőre kitéve folyamatosan pipálhasd, melyik helyiséggel és azon belül mivel vagy már készen!

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat